18 Ocak 2015 Pazar

tayland usulü hindistancevizli tavuk

boğazıma öyle düşkünüm ki ... yemek yapmayı da yemeyi de çok severim. 
son iş seyahatimde almanya'dan Knorr'un hazır soslarından almıştım. denemek bugüne kısmetmiş. 
klasik olarak küp küp doğranan tavuk göğsünü yağda biraz soteledikten sonra mantar, kırmızı biber, yeşil biber ve havuçtan oluşan sebze karışımını da tencereye ekleyip bir müddet tümünü tencerede çeviriyoruz. 
paralel olarak 300ml hindistancevizisütüne ihtiyacımız var.  evde hazırda olmadığından ve çıkıp almaya -tabi ki- üşendiğimden, 1 koca bardak sütün içine 1 çorba kaşığı dolusu hindistancevizini koyup biraz ısıtıp yarım saat kadar demlenmeye bıraktım. sonra süzgeçten geçirip kullandım. fena da olmadı hani 😃
pişen et+sebze karışımına sütü ve hazır toz karışımı ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra 5dakika kadar kısık ateşte pişiriyor ve altını kapatıp biraz dinlendirdikten sonra mideye indiriyoruz. 
lezzetli pazarlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...